divendres, 6 de març de 2015

Escola Bressol de Cappont

Us presento un vídeo on s'explica l'experiència de l'Escola Bressol de Cappont de Lleida amb les noves tecnologies dins l'aula. 

Aquest vídeo és una mostra de com l'educació i l'aprenentatge dels infants sorgeix a partir de diversos recursos tecnològics ja des d'edats molt primerenques. 

Per endinsar-vos una mica més en el vídeo...


L'Escola Bressol de Cappont de Lleida posa a l'abast dels infants diverses eines tecnològiques. Pretenen posar les TIC al mateix nivell i duts a terme de forma simultània que els contes, el fang, la pintura, els ninos i cotxes, els instruments musicals, etc. 

Aquestes eines les posen a disposició dels infants tant de forma individual com en petits grups. També en diferents espais i amb diverses propostes d'activitats: plàstiques, matemàtiques, llenguatge verbal, musical, de reconeixement del propi cos, de descoberta...

Són conscients que són eines molt potents i engrescadores per incentivar l'intercanvi de coneixements dels infants. Entre ells s'ensenyen i s'ajuden de forma autònoma i espontània. Hem de ser conscients que parlem d'ús de les noves tecnologies a l'Escola Bressol, on conviuen nens i nenes d'entre 0 i 3 anys. Em sembla molt bé que l'ús de les TIC es potenciï des d'edats primerenques per tal que els infants es familiaritzin però trobo molt important no deixar de banda accions fonamentals que els pertoca als infants d'aquest rang d'edat com són les d'aprendre a través de la manipulació, l'experimentació, el descobriment i la necessitat que tenen els infants d'interaccionar amb l'entorn propi així com de moure's per desenvolupar-se motriument. 


1 comentari:

  1. Un vídeo interessant que mostra com des de ben aviat podem aplicar l'ús de les noves tecnologies amb els infants.
    En el món en el qual ens trobem, on cada vegada hi són més presents les TIC, és important començar a familiaritzar-se amb elles des de petits.

    ResponElimina