divendres, 13 de març de 2015

Kizoa

Molts cops volem penjar un conjunt d'imatges al bloc de l'escola i ens trobem que, encara que les imatges per si soles diuen molt, ens resulta una mica pesat. I si li poséssim música, i si animéssim les fotos? Estaria bé posar-li una música de Nadal a les fotografies que hem fet per aquesta època oi?Doncs a l'última escola on vaig estar de pràctiques els mestres per dur a terme aquesta tasca utilitzaven el Kizoa.

Kizoa és un creador de diapositives i editor de fotografies online i gratuït. Em sembla que és un programa que està molt bé, ja que s'adapta als coneixements de l'usuari. Té diverses opcions: o bé esculls el model de diapositives que vols i el programa ja et fa la presentació sola o la dissenyes a la teva manera. Per tant, no cal tenir molts coneixements sobre el tema. 

Kizoa ens permet fer moltes coses d'una manera molt senzilla:

- Classificar les nostres fotos en àlbums
- Crear diapositives amb efectes, text i música. 
- Generar collages amb l'ajuda de les plantilles que disposa el programa o fent el teu propi disseny. 
- Realitzar composicions de vídeo amb les nostres fotos. 
- Retocar fotos i editar-les amb filtres, efectes i fins i tot marcs. 
- Gravar les diapositives en DVD i compartir-les per mail, pàgines web i xarxes socials. 

Tot i que jo ara estic recomanant aquest programa al col·lectiu de mestres ja que el meu bloc va destinat a l'Educació Infantil, també seria una eina molt interessant per als nens i nenes de Primària. 
En aquest cas els autors de la documentació som nosaltres però els alumnes de Primària podrien utilitzar el Kizoa per presentar un projecte creat, documentar un procés, etc. 

Tenint en compte la Taxonomia de Bloom, Kizoa es troba dins de la categoria CREAR, ja que tant mestres com alumnes dissenyen i elaboren una presentació i finalment la publiquen. 

Després de veure el seu ús a nivell escolar, crec que té un gran avantatge que és la de poder-se visualitzar el vídeo a través d'un enllaç, sense necessitat de càrregues i descàrregues. Això representa tant un avantatge per la mestra com per les famílies que consulten el bloc des de casa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada