dimarts, 31 de març de 2015

Llegir a la pantalla

Pilar Pérez Esteve (2012) ha escrit un article per a la revista Guix que es titula llegir a la pantalla. 

L'autora destaca la importància de llegir per aprendre, llegir per comunicar-nos, també de llegir per aprendre a través de la literatura i per aprendre com és el món i com funciona.  
Tots aquests continguts sempre s'han realitzat a través del paper però ara ho fem també mitjançant nous formats. Ella destaca que la tasca essencial de tots els mestres i les mestres és acompanyar als infants en tot aquest recorregut. 

Aquest format ple de possibilitats enganxa als infants per les qualitats i possibilitats visuals i tàctils. A les pantalles no només llegim literatura sinó que també aprenem continguts de ciències, música o matemàtiques. Per a la recerca d'informació les pantalles són els grans aliats que han aconseguit la rapidesa que no tenien altres formats estàtics. Pilar Pérez Esteve destaca que estar alfabetitzat requereix ineludiblement saber llegir mitjançant formats nous.


La meva opinió envers el contingut de l'article és que sí que les pantalles ens ofereixen moltes possibilitats com sentir la veu dels personatges dels contes, veure com cauen objectes si movem la tauleta i intervenir en el desenvolupament de la història, però, no hem de deixar mai de costat la màgica dels contes en format paper. 


La referència de l'article és: Pérez, P. (2012). Llegir a la pantalla. Guix. 67, 22-23.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada