dilluns, 20 d’abril de 2015

GS Juegos para preescolar

Es tracta d'una aplicació destinada a infants d’entre 3 i 6 anys, orientada a fomentar l’aprenentatge, la imaginació i el joc lliure. Dins aquesta aplicació podem trobar puzles, jocs de diferències, memory’s, activitats de comptar, de comparació d’objectes, de figures geomètriques, etc.

La interactivitat que permet l'app a l'infant és selectiva. Aquest pot seleccionar les respostes correctes, arrastrar les diferents peces amb el dit, seleccionar diferents colors i pintar dibuixos, etc. L'app també permet sortir del joc si al jugador no li agrada i escollir-ne un altre.

Des del meu punt de vista, la interfície és molt atractiva. Presenta colors vius i imatges infantils molt ben aconseguides. A més, els diversos jocs estan molt ben organitzats a la pàgina principal, s'organitzen en imatges que corresponen a diferents jocs. Aquestes sis imatges ocupen tota la pantalla fent que a l'infant li sigui fàcil accedir-hi.

Pel que fa a la Taxonomia de Bloom, GS Juegos para preescolar permetrà l'avaluació a la mestra com l'autoavaluació del mateix infant. A través de l'app recordarà els seus coneixements previs i comprendrà nous coneixements.


Si ens fixem en el Model SAMR l'app presenta un augment perquè són jocs educatius que els podem tenir a l'abast en format joc de taula o en un paper, però funcionalment representa una millora, ja que és atractiu pels infants i permet l'autocorrecció.

Un punt fort que li he vist a aquesta aplicació és que presenta una música de fons mentre l'infant es diverteix i, a més, una veu narra les preguntes del joc i les instruccions per a dur-lo a terme. Això facilita moltíssim l'aprenentatge dels infants d'Educació Infantil, ja que la majoria no poden interpretar el llenguatge escrit i es guien per la intuïció, que també està molt bé però a vegades aquest pot no ser el nostre objectiu. També he de dir que existeixen moltes aplicacions a la xarxa que s'assimilen a aquesta però he volgut afegir aquesta al meu blog perquè m'ha semblat més atractiva que moltes d'altres que em resulten massa simples.


Per tal que coneixeu una mica més l'aplicació, us deixo un tutorial de Youtube que situa molt bé tots els jocs de l'aplicació i les possibilitats d'interactivitat que l'infant té.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada