dimecres, 8 d’abril de 2015

iMúsica: educación musical con el iPad y el iPhone

L'article de Miralpeix, A. (2012), informa sobre un estudi on s'analitza quines aplicacions i recursos didàctics aporten els dispositius tecnològics. 
Aquests dispositius de tecnologia mòbil d'última generació com l'Ipad i l'Iphone possibiliten l'accés a la informació i a la comunicació en qualsevol lloc i moment d'una manera fàcil i atractiva, i han revolucionat la manera com es pot escoltar, crear, escriure, aprendre i ensenyar la música. 


La investigació que dirigeix revela que les Apps més interessants vers l'educació musical són:  


Garage Band 
És l'app de creació musical més popular per Ipad, Iphone i Ipod touch: pots tocar, gravar, barrejar i compartir cançons. També pots crear la teva pròpia música i donar-la a conèixer. Té una magnífica col·lecció d'instruments tàctils. 


iRealB
Permet crear acompanyaments a partir d'acords configurables. És ideal per a practicar la improvisació. 
 iClassical Score
Permet veure, descarregar, imprimir i compartir més de 150.000 partitures clàssiques de domini públic. 


Symphony Pro i Notion

Les dues apps són editors de partitures. 
Pocket WavePad
És un editor de so simple, fàcil i gratuït, et permet editar i crear música, veu i qualsevol altre àudio. Meet the Orchestra 

És un joc per a conèixer els instruments musicals, els infants aprenen a reconèixer la imatge, el so i el nom de diversos instruments.

Tenuto 
És una app per a practicar i autoavaluar exercicis d'oïda i teoria com són les identificacions de notes, intervals, acords, escales, etc. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada