diumenge, 19 d’abril de 2015

Kidsland

KidsLand és una aplicació per a dispositius mòbils que inclou 8 jocs educatius adaptats per cada nen en tota l'etapa d'Educació Infantil.

Tots els nens d'1 a 4 anys dins de KidsLand trobaran tasques i jocs d'acord a les seves necessitats.

La interfície és transparent i clara, els nens no han de llegir perquè accedeixen als jocs a través d'una imatge. 
Es presenta el contingut amb aquestes 8 imatges on quan en selecciones una et transporta a un joc. 
La majoria de jocs són de relació: relacionar la mateixa imatge, fer correspondències entre cap i cos d’un animal, objecte i forma de l’objecte, el soroll amb l’animal, els colors, etc.

La interactivitat és selectiva, l'infant selecciona o arrossega la resposta correcta i si està bé li apareix un TIC i si està malament una CREU amb el TIC a la resposta correcta.


Tenint com a punt de referència la Taxonomia de Bloom, aquesta App permet avaluar els coneixements dels infants, tant per part de la mestra com per part dels infants, que comproven què saben i si s'equivoquen, reelaboren els seus coneixements previs.


Segons el model SAMR, Kidsland representa un augment, ja que ens posa a l'abast jocs que s'assimilen molt a activitats que podríem fer amb trencaclosques. Tot i així, facilita a l'infant la mateixa autocorrecció així com li afegeix un punt de motivació, ja que, depenent si ha fet bé el joc o no, té més estrelles o menys.


Al remenar Kidsland, m'he adonat que tracta molts aprenentatges matemàtics que apareixen dins del Currículum d'Educació Infantil. Si sabem que els continguts matemàtics els podem dividir en identificar, relacionar i operar magnituds, Kidsland enfoca molt l'aspecte de relacionar: fer correspondències cap i cos, relacionar un objecte amb la qualitat color, ordenar de petit a gran, relacionar la forma geomètrica amb la seva figura, etc.


En definitiva, Kidsland pot ser una bona eina per passar de l'acció al coneixement matemàtic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada