dijous, 30 d’abril de 2015

Relacions entre la família i l'escola a través de les TIC: Twitter a l'escola bressol El Menut

Les relacions entre famílies i escola a través de les TIC és un àmbit poc explorat i encara més inusual si l´etapa és la del primer cicle d'educació infantil. 
L'article que presento pretén donar a conèixer una experiència duta a terme a l'escola bressol El Menut (Sant Miquel de Balenyà, Seva) de relació amb les famílies a través de Twitter.


L’experiència de l’escola bressol El Menut, de Sant Miquel de Balenyà, a Seva (Osona), ens mostra una manera d’entendre les TIC, especialment de la xarxa social de Twitter, fora de l’aula i en relació amb les mares i els pares. La iniciativa sorgeix de l’objectiu de l’escola d’obrir la seva pràctica quotidiana a les famílies del centre, millorant la informació, la comunicació i la relació. 

L'Escola al dur a terme aquest projecte es va plantejar uns objectius que giraven al voltant de diferents estratègies.
- Estratègies de reforç, perquè a través d'enllaços es complementa amb els recursos tradicionals i clàssics del paper-
- Estratègies de comunicació, perquè no només l’escola informa sobre què s’està fent aquell dia, sinó que les famílies també hi poden donar l’opinió i fer-hi aportacions a través de la xarxa. 
- Estratègies de participació, perquè, entre l’escola i la família, es crea una xarxa on no només hi ha la línia de temps del centre, sinó que també es configura una xarxa virtual entre les famílies de l'escola. (elles es coneixen, es relacionen i comparteixen informació de manera virtual).Beneyto, M.; Collet, J. (2013). Relacions entre la família i l'escola a través de les TIC: Twitter a l'escola bressol El Menut. Guix. 72,37-40.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada