dissabte, 21 de febrer de 2015

Kahoot!

Us porto una eina que he descobert aquesta mateixa setmana per elaborar qüestionaris de preguntes i respostes: Kahoot! 


Què és Kahoot!?


És una aplicació que es pot utilitzar tant amb l'ordinador com en els dispositius mòbils. Cada usuari treballa amb el seu mòbil o en un ordinador. Pel que fa als mòbils, aquests es connecten a través d'un codi que s'introdueix a l'obrir la App. 

Tots els alumnes queden connectats amb el qüestionari Kahoot i tant les respostes dels alumnes com puntuacions queden registrades i es poden descarregar en una fulla d'Excel. 

En els qüestionaris s'hi poden incloure text, imatges i vídeos de Youtube. També es pot configurar el temps de resposta que volem assignar a cada pregunta.  


Què aconseguim amb Kahoot!?


Si utilitzem aquesta eina amb alumnes d'Educació Primària, Kahoot! es converteix en una competició que fa que es mantinguin atents, a més de motivar-los. 

D'altra banda, com que es realitza amb tots els alumnes al mateix temps, això implica que ells hagin d'estar concentrats en les seves respostes, sense tenir temps de fixar-se amb les dels altres. 

Ara bé? Com la situem a l'Educació Infantil?


Com és evident, els infants d'Educació Infantil no són capaços de dur a terme aquests qüestionaris a través de Kahoot!, però, si canviem el focus d'infants a mestres d'Educació Infantil, l'aplicació es converteix en una eina genial. 

Molts cops demanem als mestres a nivell de claustre o de cicle que ens contestin una enquesta i això es converteix en un procés infinit, ja que cadascú la contesta quan pot, els papers s'extravien, etc. 

Kahoot! implica la solució a tot això ja que el qüestionari que vols realitzar es durà a terme a la mateixa reunió i tots a la vegada, fet que fa que no hagis d'esperar que tothom la contesti. 

Si valorem l'aplicació a través de la Taxonomia de Bloom, l'aplicació ens permet CREAR un questionari online i ANALITZAR la informació recopilada. Si ens guiem pel model SAMR, representa un AUGMENT ja que uns qüestionaris també els podem fer passant paper i boli però el fet d'utilitzar aquesta aplicació implica l'autocorrecció d'aquest i la recopilació de les diverses qüestions.Si us han entrat ganes de provar Kahoot!, aquí us deixo l'enllaç que us ajudarà a saber com crear qüestionaris i com utilitzar l'App des del mòbil. 
1 comentari: