divendres, 20 de març de 2015

KidPix 3D

Us vinc a presentar una experiència que vaig fer amb un grup de companyes el Primer curs de Mestre d'Educació Infantil a l'assignatura Societat, família i escola: les TIC a l'escola. Es tracta d'una història realitzada amb el Kid Pix 3D, una eina de dibuix que està recomanada per infants d'entre 4 i 12 anys. En el programa hi trobem escenes, personatges i escenaris que es presenten en tres dimensions per aconseguir resultats molt més espectaculars. 


El Kid Pix 3D t'ofereix moltes possibilitats, ja que inclou un munt de fons i vídeos animats, una gran quantitat de personatges i efectes, eines de dibuix, et permet la creació d'animacions i pots afegir la teva pròpia narració a la història, a més de música de fons. 

El meu grup vam crear una història relacionada amb un lloro i la seva festa d'aniversari. Aquest n'és un exemple però poden sortir molt bones idees i de ben segur que seran originals. 

Si visioneu el següent vídeo, us trobareu amb la nostra creació. Us animeu?
Aquesta és la història que nosaltres vam crear, ara bé, com situem el Kid Pix a l'Educació Infantil? 
Pel que fa al meu punt de vista, crec que aquesta aplicació presenta molts recursos que els infants de 3 a 6 anys no són capaços d'aprofitar. En canvi, és genial pel cicle superior de primària. Això no vol dir que els nens i nenes d'Educació Infantil no la puguin fer servir. 
A la meva escola vaig veure com els nens i nenes de P4 s'asseien en parelles davant de la pantalla i interaccionaven amb el programa. Uns integraven personatges a la pantalla, d'altres jugaven amb els diversos fons de pantalla i d'altres incorporaven sons al projecte. Segurament no és l'objectiu de treballar amb el KidPix, ja que aquest presenta una complexitat de funcions molt més elevada, tot i així també resulta molt interessant veure com experimenten i fan una relació amb l'animal i el so, el personatge i el fons, etc. 

Si aquesta opció no ens acaba de convèncer, sempre podem utilitzar aquest potencial que tenim els mestres i crear el nostre propi KidPix!!!


1 comentari:

  1. L'any passat el vam utilitzar per fer un treball i la veritat que em va agradar molt. No obstant, considero que pot ser una mica complicat utilitzar aquesta aplicació amb nens i nenes d'edats primerenques.

    ResponElimina