dissabte, 9 de maig de 2015

El retrat a través de Greco

Salomé Recio, una mestra d'infantil, presenta el seu projecte d'utilització de les TIC amb els seus alumnes, concretament, explica un projecte relacionat amb el món de l'art en infants de 3 anys utilizant les TIC.

El Greco a Educació Infantil és ideal per a treballar el coneixement del cos humà, i en particular de la cara, per això realitza aquest projecte d'art, per treballar el retrat.

Per començar a conèixer alguna cosa del pintor, els va presentar un vídeo que va fer amb la història de la seva vida intercalant pictogrames i de pas treballar la lectoescriptura. 
El següent va ser l'elaboració d'un joc interactiu amb el qual els nens van jugar amb l'ajuda de la PDI. Amb ell, van començar a reconèixer les imatges dels pictogrames, intercalant-los entre el text per completar les frases, jugant amb puzles dels seus quadres, completant les pintures, ordenant quadres de retrats  i interactuant amb diverses de les seves obres.

Per a fer els puzles va utilitzar el programa JIGSAWPLANET, un recurs ple d'imatges que es converteixen en trencaclosques. 
La interactivitat és selectiva, ja que els infants escollen els puzles que volen fer i col·loquen les peces.
La interfície és senzilla, amb el trencaclosques centrat en colors vius i el fons gris. 
Segons la Taxonomia de Bloom, aquest programa està dins la categoria comprendre, ja que els infants han de recordar la imatge anterior i interpretar-la per peces. 
Segons el model SAMR, és un augment ja que substitueix els puzles de jocs de taula però permet l'autocorrecció si t'equivoques. 

Seguint amb l'experència, els infants han utilitxat una aplicació de Realitat Augmentada perquè es personalitzessin després de retrats del pintor. Amb una altra aplicació de Realitat Augmentada han donat vida a aquests retrats personalitzats mogut la boca i dient què quadre és i qui ho ha pintat.Aquesta experiència s'ha extret de la web educ@con TIC:
Méndez, D. (2015). El retrato a través del Greco. Recuperat des de http://www.educacontic.es/blog/el-retrato-traves-del-grecoCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada