Presentació

Aquest blog és un treball de curs de l'assignatura "Programes Multimèdia Infantils i Jovenils” de la Menció en TIC del Grau dels Estudis de Mestre d'Ed.Primària i Grau dels Estudis de Mestre d'Ed.Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. Curs 2014-15. Professora: Josefina Ferrés


Perfil docent

El meu nom és Marta i actualment estic cursant el tercer curs del Grau de Mestre en Educació Infantil. Abans de començar aquest grau vaig estudiar l’Educació Secundària Obligatòria i el Batxillerat Social a Cassà de la Selva.

Vaig decidir endinsar-me en el món de l’educació perquè des de sempre he volgut que els meus actes aportin quelcom bo i tinguin un cert significat. Sent mestra, sé que la meva tasca diària aportarà als infants això que sempre he volgut i, alhora, podré acompanyar-los en el seu desenvolupament integral i transmetre’ls coneixements.

Als 15 anys i abans d’iniciar el grau, impartia classes de repàs a nens i nenes d’ entre 8 i 10 anys durant la temporada d’estiu. Tot i aquesta experiència amb nens i nenes de primària, encara no havia tingut l’oportunitat d’entrar en contacte amb el món de l’Educació Infantil, que era el que realment desitjava.
Un cop iniciat el grau, els mòduls Observació sistemàtica i anàlisi de contextos del primer curs i Organització de l’espai escolar, materials i habilitats docents del segon, han estat els que m’han permès vincular-me i conèixer més aquest món.

El primer any vaig tenir l’oportunitat d’observar el dia a dia dels infants de P-4 de l’Escola Aldric de Cassà de la Selva durant tres setmanes no consecutives. 

El següent any, les pràctiques es van allargar una setmana més. Va ser en aquesta estada, que vaig realitzar a l’Escola Puig d’Arques de Cassà de la Selva, també amb infants de P-4, on vaig poder elaborar i posar en pràctica una seqüenciació d’activitats que, més tard, van ser avaluades.

Aquest any he estat dos mesos consecutius a l'Escola Santa Margarida de Quart on he pogut dur a terme una unitat didàctica i viure el dia a dia dels infants, compartir amb ells els seus aprenentatges i gaudir mentre's aquests es consoliden. 

Durant la realització del Grau de Mestre en Educació Infantil, he cregut convenient treure’m el carnet de monitor de lleure. Crec que, en un futur, aquest títol em permetrà dur a terme una educació no formal amb infants mentre em vaig formant per a ser una bona mestra i aconsegueixo un lloc de treball en una escola.


Actualment i ja des de fa 1 any, realitzo hores esporàdiques en una acadèmia amb nens i nenes d’ entre 6 i 12 anys. Aquest és el meu dia a dia i, tot i no estar amb infants, estic molt contenta de poder realitzar aquesta tasca perquè són molts els aspectes enriquidors que visc i que puc compartir. Realment gaudeixo formant part del procés d’aprenentatge dels meus “alumnes” i, gràcies a això, cada dia tinc més clar el que vull ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada